Grozny

FLOWER CIRCUS IN GROZNY

Afgelopen weekend had Flower Circus zijn laatste show van 2018. Dit maal waren Circus directeur John Elstgeest en Bloemen magiër Martin Groen afgereisd naar Tsjetsjenië om daar de bloemisten te inspireren, informeren en entertainen.

 

Dat er veel interesse was voor de show bleek wel uit het aantal kilometers dat een heel aantal bloemisten had gereden om bij de show aanwezig te zijn. Afstanden van meer dan 500km waren geen uitzondering.

Hieruit blijkt ook maar weer dat men zich graag laat informeren wat er allemaal speelt in de bloemenwereld, zowel qua technieken, als qua assortiment van bloemen en planten. Steeds meer kwekers komen er dan ook achter dat op deze manier hun product te promoten echt werkt. Net als dat de groothandel ziet dat dit de perfecte manier is om hun open dag te organiseren, en zo in een positieve manier zijn klanten meer kennis bij te brengen, en de verkoop een boost te geven.

 

Tijdens de show maakte Martin Groen meerdere boeketten en arrangementen met de bloemen van de kwekers welke mee waren met het Circus. Hierbij vertelde hij welke technieken hij toepaste, en liet hij zien dat de mooiste resultaten soms heel simpel te bereiken zijn.

Daarnaast vertelde John Elstgeest meer over de kwekers, hun producten, en de verzorging ervan. Zeker in plaatsen als deze, waar nagenoeg geen scholing is voor bloemisten is dit van groot belang, zodat de lokale bloemist weet wat ze moeten doen om van hun bloemenwinkel een goedlopend en winstgevend bedrijf te maken.

 

Dat men een leergierig publiek was, bleek ook wel aan het aantal vragen tijdens en na de show. Na de show werd er ook nog volop gefotografeerd, zowel van de boeketten als samen met Flower Circus. Ook was er nog een muzikale afsluiting van een lokale zangeres, kortom voor alle bloemisten was dit een leerzaam en leuke dag uit!

 

 

 

 

Email: info@flowercircus.nl

Phone: +31 (0) 850 021 656