Circus in actie

FOTO'S VAN DE  SHOWS

FLOWER SHOW IN PERM 16-01-2019


Woensdag 16 Januari was Flower Circus in bij de grootste importeur van Perm, Rusland voor de eerste show van 2019.Bloemen magiër Martin Groen was samen met John Elstgeest om de mensen een middag vol inspiratie, informatie en plezier te geven.


Speciaal voor de gelegenheid had de importeur ook een bruid geregeld welke al het bruidswerk op een mooie manier kon laten zien aan het volop aanwezige publiek.

Steeds meer bloemisten kennen Flower Circus, en komen dan ook soms van verre om de shows bij te wonen.


Dit keer maakte Martin Groen veel verschillende types en stijlen arrangementen en boeketten met bruidsthema. Dit om de bloemist zo veel mogelijk inspiratie mee te geven, en dit in hun eigen winkel te gebruiken.

Ook geven zowel Martin en John meer tips over de verzorging en achtergrond van de bloemen, en tips om meer uit de verkopen te halen.

Voor en na de show werden alle boeketten en de gepresenteerde bloemen van de deelnemende kwekers en veredelaars volop gefotografeerd.

Dit deze manier van promoten een goede aanvulling is, bleek wel uit het feit dat de importeur al voor het beginnen van de show de eerste bestellingen doorgaf van de bloemen die gebruikt gingen worden.

De importeur en Flower Circus kijken dan ook terug op een zeer geslaagde middag, welke dan ook zeker een vervolg zal krijgen!

FLOWER SHOW IN GROZNY 08-12-2018


Afgelopen weekend had Flower Circus zijn laatste show van 2018. Dit maal waren Circus directeur John Elstgeest en Bloemen magiër Martin Groen afgereisd naar Tsjetsjenië om daar de bloemisten te inspireren, informeren en entertainen.


Dat er veel interesse was voor de show bleek wel uit het aantal kilometers dat een heel aantal bloemisten had gereden om bij de show aanwezig te zijn. Afstanden van meer dan 500km waren geen uitzondering.

Hieruit blijkt ook maar weer dat men zich graag laat informeren wat er allemaal speelt in de bloemenwereld, zowel qua technieken, als qua assortiment van bloemen en planten. Steeds meer kwekers komen er dan ook achter dat op deze manier hun product te promoten echt werkt. Net als dat de groothandel ziet dat dit de perfecte manier is om hun open dag te organiseren, en zo in een positieve manier zijn klanten meer kennis bij te brengen, en de verkoop een boost te geven.

Tijdens de show maakte Martin Groen meerdere boeketten en arrangementen met de bloemen van de kwekers welke mee waren met het Circus. Hierbij vertelde hij welke technieken hij toepaste, en liet hij zien dat de mooiste resultaten soms heel simpel te bereiken zijn.


Daarnaast vertelde John Elstgeest meer over de kwekers, hun producten, en de verzorging ervan. Zeker in plaatsen als deze, waar nagenoeg geen scholing is voor bloemisten is dit van groot belang, zodat de lokale bloemist weet wat ze moeten doen om van hun bloemenwinkel een goedlopend en winstgevend bedrijf te maken.


Dat men een leergierig publiek was, bleek ook wel aan het aantal vragen tijdens en na de show. Na de show werd er ook nog volop gefotografeerd, zowel van de boeketten als samen met Flower Circus. Ook was er nog een muzikale afsluiting van een lokale zangeres, kortom voor alle bloemisten was dit een leerzaam en leuke dag uit!


FLOWER SHOW IN THESSALONIKI 16-11-2018


Op 16 november had Flower Circus haar eerste show in Griekenland, en wat een show was het dankzij Dina en haar personeel !!!

Bloementovenaar Mark Frank reisde samen met circusdirecteur John Elstgeest naar Thessaloniki om de bloemisten te inspireren, welke kwamen uit alle uithoeken van Griekenland, en zelfs uit Albanië  en Macedonië.


Tijdens het eerste deel van de show hebben we de bloemisten geïnspireerd met kerstarrangementen en daarna enkele ideeën gegeven voor Valentijnsdag. Afgezien daarvan vertelden we ook meer over de bloemen die we gebruikten en de bedrijven die deze bloemen stuurden.


Na de pauze hadden we een bruiloftsthema en een mooie bruid die de boeketten en arrangementen liet zien die Mark heeft gemaakt.


Hartelijk dank voor iedereen die aan de show deelnam, en complimenten voor Dina en haar personeel om deze prachtige dag te organiseren, en de gastvrijheid!

FLOWER SHOW IN NORWICH 31-10-2018


Op 31 oktober was het Flower Circus Christmas bij Flowervision Norwich! Bloemenmagier Michael van Namen heeft samen met Ringmaster Jhon Koopman de bloemisten heel wat kerstinspiratie gebracht vlak voor de start van dit mooie seizoen.


We hadden fantastische bloemen van vooraanstaande telers en fokkers bij ons om alle nieuwe trends te tonen.

Tijdens de show hadden we een aantal uitdagingen: Michael moest binnen 6 minuten een bruidsboeket maken en we hadden een aantal zeer getalenteerde bloemisten op het podium die een freestyle Freesia boeket maakten, en wij daagden hen uit om iets anders te doen met Freesia's.


Alweer een geweldige show in Norwich met geweldige mensen. Bedankt Gerard, Theo en de rest van het personeel van Flowervision Norwich voor de gastvrijheid!

FLOWER SHOW IN GLASGOW 25-10-2018


25 oktober waren bloemen magier Martin Groenen ringmeester Jhon Koopman in Glasgow voor een show bij de Cash & Carry van FleuraMetz. Speciaal voor de gelegenheid had FleuraMetz een (circus) tent op laten zetten naast de groothandel.


Ondanks dat de Schotse zomer voorbij was (brrr), gaven Martin en Jhon een magische show voor de bloemisten (zelfs het licht in de tent was magisch 😉). Gedurende de show hadden we ook nog een paar special guests: een aaantal kwekers was meegekomen met het Circus, en tijdens de show kregen zij de kans om meer over hun producten, en hun passie hiervoor te vertellen, en vragen te stellen, en beantwoorden van de aanwezige bloemisten.


Dit alles maakte het tot een levendige show, waarbij niet alleen de bloemisten veel nieuwe dingen leerden over de gebruikte bloemen en technieken, maar ook Flower Circus en de kwekers weer huiswaarts keerden met een hoop nieuwe kennis van de Schotse markt, welke hun weer verder kan helpen in toekomstige verkopen.


FLOWER SHOW IN LONDON 21-10-2018


21 oktober was Flower Circus, met Ringmaster Jhon Koopman en Flower Magician in Londen voor een show op FleuraMetz Londen. Deze jonge groothandel organiseerde een open dag voor hun klanten en we waren uitgenodigd om voor de floral entertainment te zorgen.

Alles was heel goed georganiseerd bij FleuraMetz, dus de voorbereidingen werden in recordtijd gedaan door Ruud en Jhon.

Zondagochtend heeft Ruud een aantal leuke arrangementen en boeketten gemaakt, waaronder enkele #freestylefreesia boeketten. Dit alles om de bloemisten meer tips en trics te geven zodat ze zich konden onderscheiden van de concurrentie en de retail. Jhon heeft ook de bloemisten geïnformeerd en geëntertaind, met meer informatie over de bloemen en telers. En natuurlijk kon hij het niet laten om zijn confetti-canon een aantal maal te gebruiken!

FLOWER SHOW IN IRKUTSK 20-10-2018


20 oktober jongstleden was Flower Circus op uitnodiging in Irkoetsk om op te treden tijdens de opening van een nieuw pand van Irk Flowers. Na Jaren van groei, was het hoognodig om naar een nieuw pand te gaan, want het huidige pand barste uit haar voegen. Een grote feestdag had echt niet meer gepast in het huidige onderkomen.


Bloemen Magier Martin Groen samen met Circus Directeur John Elstgeest reiseden samen met Rob (Deliflor), Danny (Zentoo) and Mozes (MM Flor) naar Irkoetsk om de show te doen.

De dag van de opbouw van de show, hadden we ook nog een radio optreden bij Radio MCM om over Flower Circus te praten, en alle bloemisten uit Irkoetsk en omstreken uit te nodigen voor de show. Of het aan de oproep lag, zullen we nooit weten, maar al ver voor de show startte waren de bloemisten al volop aanwezig!


Na de officiële opening (het doorknippen van het lint) was het tijd voor zang en dans. Daarnaast werd Martin naar voren geroepen zodat iedereen hem toe koon zingen voor zijn verjaardag. Hij dacht dat niemand wist dat het zijn verjaardag was, dus hij was totaal verrast!

Na alle felicitaties, was het tijd om de bloemenshow. Martin ging als een raket op het podium, hij maakte het ene na het andere prachtige arrangement. De bloemisten waren erg blij met alle tips en trucs welke Martin vertelde. Ook de informatie over de kwekers e hun bloemen welke John vertelde nam men op als een spons, en de eerste bestellen werden al gedaan tijdens de show!

Niet alleen na de show, zelfs al tijdens de show werden alle arrangementen volop gefotografeerd van alle kanten. We konden dan ook niet naar huis voordat we beloofd hadden dat we snel weer zouden komen voor een show in Irkoetsk!


FLOWER SHOW IN ALMATY 30-09-2018


Na onze show in Astana zijn we naar Almaty gevlogen om daar ook een show te doen. Gelukkig geen vertragingen deze keer ..

Het weer was ook in ons voordeel: we hadden +25 graden Celsius!

Met de hulp van de dames van 3D-Flowers konden we onze show in recordtijd voorbereiden, zodat we ook van het weertype konden genieten.


De show begon om 14.30 uur en direct hadden we een goede sfeer, we hadden plezier, we inspireerden en kregen veel vragen over de arrangementen die we maakten en de bloemen en planten die we gebruikten. Gelukkig hadden we ook Otti van Zentoo die alles over Chrysanten kon vertellen.


Tijdens de show hadden we ook een Aspidistra-meester op het podium, die ons veel trucs liet zien over het gebruik van Aspidistra en een zeer getalenteerde bloemist die een prachtig boeket maakte!


Kortom, we hadden veel plezier, we hebben niet alleen getoond en uitgelegd, we hebben ook veel geleerd, en hopen snel weer in Almaty te zijn !!!

FLOWER SHOW IN ASTANA 28-09-2018


Op 28 september was Flower Circus bij 3D-Flowers om een show te doen. We waren door hun leverancier Enigma Flowers uitgenodigd om de groothandel en hun klanten te inspireren, te informeren en te entertainen.


Mark Frank was net terug van een beurs in Ecuador, en het plan was dat hij in het eerste vliegtuig naar Astana zou springen ... Alleen dit plan werkte niet, omdat het vliegtuig een paar keer werd vertraagd. Gelukkig was hij net op tijd (4 uur voor de show).


De bezoekers merkten de late komst van Mark helemaal niet op, hij verraste de bloemisten met het ene verrassende ontwerp na het andere. Het feit dat soms de meest eenvoudige trucs het boeket of arrangement er beter uit laten zien, hielp hen veel zoals een aantal van de bloemisten na de show vertelden.


De verhalen over de telers en hun producten hielpen hen ook om meer over bloemen te begrijpen en om erover te zorgen. Kortom: een geweldige show met veel vernieuwde energie en inspiratie voor de bloemisten in Astana!


FLOWER SHOW IN MOSKOU 14-09-2018


Vlak na de beurs had Flowers Expo Moscow Flower Circus een show bij een van de grootste bloemenimporteurs van Rusland; Golden Flowers. Flower Magician Mark Frank was samen met Circusdirecteur John Elstgeest om de show te doen.


Vanwege de beruchte vrijdagavond spits in Moskou begon de show iets later, maar dat mocht de sfeer niet drukken! Tijdens de show showde en vertelde Mark en John over de bloemen en planten die ze gebruikten, evenals Dennis van Vannova die hun hele assortiment liet zien.


Tijdens de pauze was er een hele grote cake, dus meer genoeg voor cake voor de bezoekers.


na de pauze nam een bloemist de uitdaging aan om samen met Mark een boeket te maken en wat een mooi boeket maakte ze. Ze kreeg een luid applaus van alle aanwezigen!


FLOWERS EXPO MOSKOU 11/13-09-2018


We hebben met veel plezier de beurs "FlowersExpo" in Moskou van 11-13 september bijgewoond. Gedurende 3 dagen vol bloemen en plezier hadden we voortdurende demonstraties van niet alleen Mark Frank, maar ook van Ulviya Achmetova! tevens hadden we de circusmuziek aan staan zodat de bezoekers onze stand niet konden missen.


Op de eerste dag van de Expo hadden we een demonstratie op het podium uitgevoerd door de Flower Magician Martin Groen, die erin slaagde 5 indrukwekkende bloemstukken te maken in minder dan 50 minuten


Bovendien hadden we voor het eerst echte circusgordijnen en een kanon vol bloemen! Ja, we hebben het goed gespeld, we hadden een groot kanon dat vanaf nu samen reist met een kleine kopie van onze Circusdirecteur John.


We kunnen uren over de bloemen praten, maar zoals het gezegde luidt, "het is beter om het een keer te zien dan er duizend keer over te horen". Dus bekijk de kalender met de komende shows en doe de volgende keer mee!


Flower Circus promootte de volgende telers op onze stand: Beyond Chrysant, Bredefleur, Special Orchids, Florein Gerbera's, Van der Lugt Lisianthus, Deliflor Chrysanten, Ichtus Flowers en Adomex International

FLOWER SHOW IN NAALDWIJK 06-09-2018


Flowercircus luisterde op 6 september de Royal Floraholland productbijeenkomst zomerbloemen op . Één van de taken van Flower magician Ruud Hazelaar en Ringmeester Jhon koopman was het uitreiken van de prijzen van de Nationale Zomerbloemen Tentoonstelling. Dit waren oa. de VGB prijs, de bloemisten award

en de Meester Teler Award. 

In 5 kwartier verwerkte Flower magician Ruud Hazelaar de winnaars in 5 oogstrelende creaties om vervolgens  de winnaars,samen met ringmaster Jhon Koopman, in de confetti te zetten.  Het gebrek aan een klassieke opleiding brak onze ringmaster soms op (of was het de spanning); Van de 21 Latijnse namen kwam er welgeteld 1 op de juiste wijze uit zijn mond 🤪

FLOWER SHOW IN ORADEA 28-08-2018


Op 28 Augustus was Flower Circus met Flower Magician Michael van Namen en Flower Circus Director John Elstgeest in de prachtige Roemeense stad Oradea.

Deze show was vanwege het prachtige weer buiten bij de firma Dacardi. Michael en John vermaakten het volop aanwezige publiek. Michael maakte in een record tijd een bruidsboeket, en daagde 2 bloemisten uit om dit ook te doen. Zij deden dit, en hoe, wat een mooie boeketten!!! Aan het einde van de show pobeerde Michael het gemaakte bruidsboeket in het publiek te gooien... en ving het vervolgens zelf


FLOWER SHOW IN BOEKAREST 21-06-2018


Op 21 juni was Flower Circus met Flower Magician Martin Groen en Flower Circus Director John Elstgeest voor het eerst neergestreken in Roemenie, bij B&P Floral Connection.


Deze show had een speciaal thema: Bluiloft trends over de gehele wereld. Martin en John namen het publiek mee op een reis over de wereld, en inspireerden en verrasten met verschillende types bruidsboeketten en arrangementen!


FLOWER SHOW IN LANCASHIRE 13-06-2018


Op 13 juni was Flower Circus met Flower Magician Michael van Namen en Ringmaster Jhon Koopman aanwezig op de open dag van Flower Vision Lancashire.


Dit keer waren niet alleen Michael en Jhon op het Flower Circus podium, we hadden oook nog een wedstrijd met 3 fantastische bloemisten! tevens werd mIchael ook nog uitgedaagd om een bruidsboeket te maken in 8 minuten.


FLOWER SHOW IN ZAGREB 28-05-2018


Op 28 mei was Flower Circus met Flower Magician Mark Frank en Flower Circus Director John Elstgeest neergestreken in de onlangs geopende groothandel van J van Vliet in Zagreb. Dit keer was de show in een grote (party)tent, en een party was het!


Bloemisten vanuit het gehele land waren naar Zagreb gekomen voor de show, en mede dankzij de band en de catering werd het helemaal een feest!


bekijk hier de aftermovie van de show!

FLOWER SHOW IN KAZAN 19-05-2018


Op 19 mei was Flower Circus, met Flower Magician Mark Frank en Circus Director John Elstgeest, neergestreken in Kazan bij April opt.


Deze show was van een speciaal thema voorzien: Bruids trends van over de gehele wereld.

Mark en John namen het publiek mee op een reis over de wereld, en inspireerden en verrasten met verschillende types bruidsboeketten en arrangementen!


bekijk hier de aftermovie van de show!

FLOWER SHOW IN NIZHNY NOVGOROD 17-05-2018


Op 17 mei had Flower Circus, met Flower Magician Mark Frank (link to Mark) en Circus Director John Elstgeest, haar tent opgezet in Nizhny Novgorod. Deze show was van een speciaal thema voorzien: Bruids trends van over de gehele wereld.

Mark en John namen het publiek mee op een reis over de wereld, en inspireerden en verrasten met verschillende types bruidsboeketten en arrangementen!


bekijk hier de aftermovie van de show!

FLOWER SHOW IN NORWICH 09-05-2018


Op 9 mei was Flower Circus, met Flower Magician Michael van Namen en Ringmaster Jhon Koopman op bezoek bij Flower Vision in Norwich. Tijdens deze show hadden we ook nog een 'special guest' Wouter kwam meer vertellen over de prachtige Charmelia!


De show bracht weer veel vernieuwde inspiratie voor de aanwezige bloemisten, welke dan ook met ene grote glimlach en vol energie weer huiswaarts keerde


bekijk hier de aftermovie van de show!

FLOWER EXPO KIEV 17/19-04-2018


van 17 t/m 19th april was Flower Circus met Flower Magicians Martin Groen, Mark Frank en Circus Director John Elstgeest present met een stand tijdens de  Flower Expo Ukraine in Kiev. Dit was de eerste keer dat Flower Circus met een eigen stand op deze beurs aanwezig was, en dit zal niet snel worden vergeten!


De aanloop naar de Flower Circus stand was enorm, alwaar de Flower Magicians hun 'trucs'tentoon spreide. Tevens stonden we met Martin Groen ook nog op het podium on de aangesloten kwekers te promoten.


bekijk hier de aftermovie van de beurs!